Icona Informació GeneralAlbatera

Vista aèria de Albatera

Albatera, bella localitat del Baix Segura, situada a mitjan camí entre mar i muntanya, i estratègicament ubicada entre les capitals de província Alacant i Múrcia, és un enclavament privilegiat per a la visita.

Les dades històriques sobre Albatera es remunten a l'època del Paleolític, existint dades sobre la fundació per grecs i el pas per Albatera de cartaginesos, romans, gots, moros i cristians. Els més fidedignes són del segle XIII, quan la vila va ser reconquistada per Alfons X i inclosa en el terme d'Orihuela. En 1355 es dóna en concessió a D. Ramón de Rocafull el Senyoriu d'Albatera. En el S.XVI es funda el primogenitura d'Albatera i s'inicia la construcció de la Casa Palau. En 1609 s'eleva a comtat en la persona de Gaspar de Rocafull. En 1833 a l'efectuar-se la divisió provincial queda inclosa en la província d'Alacant.

Compta amb una extensa zona natural denominada "la serra" que té cotes superiors als 300 metres, modelant el paisatge i donant lloc a singulars relleus d'origen natural. Tota la serra està solcada de camins i sendes que permeten endinsara en ella i recórrer-la, facilitant l'accés a llocs tan curiosos com la Rambla Salada.