Icona Què FerQuè Fer

Casa de Cultura

Auditori

L'edifici se situa en el nucli urbà, amb una adequada xarxa de servici regular de transport i junt amb equipaments municipals de servici, com el consultori de salut.

La implantació de l'Auditori i Escola de Música ve determinada per les condicions de l'entorn i per la voluntat de crear una zona pública verda, una nova plaça per al poble amb caràcter lúdic i dotacional.

L'immoble acollirà l'equipament bàsic on es desenrotllaran els programes docents i culturals dirigits a tots els ciutadans, potenciant el vessant comunitari i les prestacions juvenils.

L'accessibilitat i els servicis de l'Auditori i Escola de Música s'adeqüen a les persones amb mobilitat i comunicació reduïdes.

També s'han disposat recintes exteriors i terrasses per a actes musicals, marcant la continuïtat de l'auditori cap a l'exterior. Les fatxades s'han tractat amb materials lleugers que controlen l'altura de la caixa escènica i es relacionen entre si. Es busca també la imatge nocturna de l'auditori, per a potenciar un ús continuat durant tot el dia dels espais verds que ho rodegen. L'Auditori té capacitat per a albergar 340 espectadors, 260 en la platea i la resta en la planta primera.

Teléfono: 965 356 462

Programació Auditori

Esports

Camp de Futbol

Benejúzar compta també amb unes instal·lacions esportives adequades per a l'exercici d'activitats. Un camp de futbol, pistes de tenis, frontó, petanca i uns vestidors, componen el Complex Esportiu "Francisco Javier Pérez Rufete".

Actualment s'oferix la matrícula anual per a les escoles esportives de futbol en totes les seues categories, a més de handbol i tenis. Durant l'estiu s'oferix un ampli palmito de possibilitats matriculant-se en multideporte, activitats a què poden accedir, en horari de 9 a 2 h., tots els xiquets que estiguen interessats des de qualsevol municipi, amb edats compreses entre els 3 a 16 anys, a classes de natació, anglés, futbol, teatre, joquei, etc.

Plaças

Podem trobar en Benejúzar les següents Places:

  • Plaça Alquibla
  • Plaça Espanya

Mercat

Mercat

Tots els Divendres té lloc en Benejúzar el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, des del que s'oferixen les coses més diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


Oci en la Naturalesa

Ruta amb bicicleta per Benejúzar
  • Activitats en la Naturalesa
  • Acampades i Alberg
  • Aula de Naturalesa
  • Senderisme
  • Activitats d'Educació Ambiental
  • Escola d'Estiu

Zona d'Oci, Acampada i Alberg "La Pilarica"

Zona d'Oci, Acampada i Alberg La Pilarica

Benejúzar compta amb un enclavament natural privilegiat, rodejat de muntanyes, amb frondosos boscos de pins, amb una flora i fauna autòctona única per estes latituds, amb unes rutes geològiques i mediambientals que només es poden trobar a Benejúzar.

L'Ajuntament de Benejúzar, a través de la seua regidoria de medi ambient, posa al servici dels usuaris les instal·lacions d'esta àrea recreativa, situada en la serra de Benejúzar en la zona de la Pilarica i junt amb les instal·lacions esportives municipals.

L'àrea recreativa, disposa d'una àmplia zona d'acampada.

Barbacoas

També disposa d'un alberg amb capacitat per a vint persones.

Disposa també d'un gran nombre de barbacoes, taules i un llenyater per a major comoditat dels usuaris. Sense cap dubte un lloc ideal per a passar una jornada campestre inoblidable en un ambient natural.

Localització: muntanya de Benejúzar

Modalitat: alberg turístic, zona de càmping i alberg. Plaças: 20

Instal·lacions i servicis: barbacoa, taules, llenyater, instal·lacions esportives, zona de jocs infantils.

Activitats programades: activitats en la naturalesa, aula de la naturalesa, senderisme, activitats d'educació mediambiental.

Telèfon: 965 356 150

Icona RutesRutes

Ruta per la Serra

Sierra de Benejúzar

Itinerari: Camí de La Pilarica - Santuari Mare de Déu del Pilar - Paratge Natural, zona d'oci i acampada La Pilarica (Muntanya de Benejúzar - Junt instal·lacions esportives).

Tots estos trams transcorren per la serra de Benejúzar, fent senderisme a través de la muntanya de pi blanc.

Vistes del Baix Segura des del mirador del Paratge Natural Pujol Redondo (Punt més elevat del municipi).


Ruta pel Riu Segura

Riu Segura al seu pas per Benejúzar

Itinerari: Les Sénies – Orihuela – Bigastro – Benejúzar – Almoradí - Benijófar - Rojales - Guardamar del Segura.

Àrea d'interés mediambientals Aixares del Segura: Antics meandres del riu.

Comencem en Les Sénies, prop de la pedania oriolana dels Desamparados. Per a observar estes construccions d'origen àrab. Seguint el llit del riu Segura i en direcció a Guardamar del Segura podem comptabilitzar cinquanta-tres aixares (antics meandres abandonats) que han sigut reforestats amb plantes autòctones com a oliveres i garroferes. Esta ruta es troba en procés d'homologació després de la presentació de tota la documentació en la FEDME (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada). Esta ruta formarà part del G.R. (Senda de Gran Recorregut) el projecte de la qual està en marxa i que discorrerà des del naixement del riu Segura fins a la seua desembocadura.

Més Rutes