Icona Com ArribarCom Arribar

El municipi de Benferri es troba enclavat en el Baix Segura del riu Segura. Està situat a 30º 50' 30'' de latitud Nord i 0º 57' 45'' de longitud oest. Es troba en una planura rodejat per les serres d'Orihuela, d'Abanilla i de Callosa de Segura la declaració com de les quals parc natural, està prevista. Linda, a més de amb les poblacions esmentades, amb la província de Múrcia, i amb els alacantins municipis de la Granja de Rocamora i Redován.

Els seus terrenys estan constituïts per depòsits al·luvials del quaternari. Els sòls són terrós-calcaris amb horitzó de crosta calcària. El municipi és travessat en direcció SO-NE pel Primer Canal de l'Albareta i de SE-NO per la Rambla d'Abanilla o de Favanella.

L'economia de Benferri se sustenta, fonamentalment, en el cultiu de cítrics.

La tranquil·litat rural d'esta xicoteta població de 1.253 habitants, unit a la proximitat de les zones costaneres d'Orihuela, Torrevieja i el Mar Menor, fan de Benferri un lloc idoni per a l'ús residencial, com Benfis - Park, que compta amb un número considerable d'estrangers, bàsicament alemanys, que han Traslladat ací el seu llar per a disfrutar del sol. Cal destacar també, en este orde de coses, la tramitació, ja en marxa, del Pla Parcial "Alts de Benferri", el desenrotllament de la qual permetrà el creixement urbanístic en esta nova zona residencial.

L'autovia comunica àgilment Benferri amb les ciutats d'Alacant i Múrcia, situades ambdós a mitja hora de camí.

Ampliar Guia de Carrers