Icona Què VeureQuè Veure

Parròquia de Sant Jeroni

Parròquia de Sant Jeroni

Acabada en 1622 per mediació de la família Rocamora, és d'estil renaixentista tardà. Consta de tres naus, una central i dos laterals, en una d'elles es troba la imatge de la Mare de Déu del Rosario, patrona del municipi i en altar Sant Jeroni, patró de la localitat. Destaca una xicoteta torre amb rellotge decorada amb vidrieres i l'escut nobiliari dels Rocamora llaurat en pedra en la fatxada.


Capella de la Cruz

Capella de la Cruz

Es troba ubicada en la zona del Vessant I de nova construcció. És el destí d'una romeria que se celebra a principis de maig, en el dia de la Cruz. És una construcció moderna realitzada amb una llosa de formigó blanc que connecta amb l'arquitectura moderna del segle XXI.


Paratges Naturals

Paratge de Benferri

Molt prop del poble es troba el Paratge del Pujol, amb abundància de pins. És una magnífica talaia des de la que s'oferix l'ampla perspectiva del Baix Segura. Són freqüents els passejos fins al paratge i les menjades de convivència entre veïns. La Rambla d'Abanilla és una interessant mostra de juncs, tareu i baladres.


Festes Patronals

San Jerónimo

La patrona de Benferri és la Mare de Déu del Rosario i el seu patró és Sant Jeroni, celebrant-se les festes el dia 16 d'agost i el dia 30 de setembre respectivament. Abans de la celebració de les festes patronals té lloc l'elecció de les Reines de les festes. A més el dia 3 de maig se celebra la romeria del Dia de la Cruz, festivitat en què es realitza una menjada veïnal.

Quan arriba la festivitat de la Mare de Déu del Rosario, el grup d'auroros, Commemoren el Rosario de l'Aurora. Hòmens i dones realitzen un recorregut nocturn pels carrers i places del poble, entonant càntics que s'han transmés per tradició oral de generació en generació des de l'Edat Mitjana.

L'eixida de la comitiva té lloc en silenci des de la porta de l'església parroquial a les 6.00 del matí, acompanyats per fanalets, campanetes i tambors seguint l'estendard del Rosario. El recorregut sol ser sempre el mateix i durant este es fan una sèrie de parades en determinats punts i, és llavors, quan es trenca el silenci amb l'entonació de càntics religiosos. La matinada festiva es tanca amb una xocolatada. L'últim dia d'octubre hi ha una concentració de tots els auroros en un Municipi del Baix Segura que atrau a seguidors d'esta important tradició.

Solen celebrar-se també concursos de paelles i desfilades de disfresses.

Amb l'arribada de la primavera arriba la Setmana Santa. Este temps litúrgic es viu a Benferri com el de major intensitat religiosa de tot l'any. Els benferrejos celebren processons passionals i actes i oficis religiosos en què quasi tot el poble participa activament.

Més Informació

Durant l'any es realitzen un altre tipus d'actes culturals, com són els certàmens lírics o els relacionats amb la música.