Icona Què FerQuè Fer

Casa de cultura

Casa de cultura

La nostra casa de cultura està situada en la C/ Oscar Esplá, en l'entorn de la plaça del mateix nom. La Casa de Cultura és un dels edificis emblemàtics de la localitat. Es va inaugurar en 1996, sent alcalde D. José M. Rodríguez Leal. És, sens dubte, la infraestructura cultural més important, no sols de Catral, sinó de molts pobles del Baix Segura.

Alberga activitats com: Música, Teatre, Cine, Exposicions, Cursos, Tallers, Dansa, etc. Actualment té una gran activitat i hi ha una programació cultural elaborada per la Regidoria de Cultura.

Biblioteca Municipal

Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal de Catral, la creació de la qual data de l'any 1994, està integrada en la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, la qual cosa permet la consulta del catàleg de la biblioteca a través d'Internet, realitzar préstecs interbibliotecaris i tindre el carnet de lector que servix per a totes les biblioteques que estan integrades en la xarxa.

La biblioteca permet la consulta dels seus fons en el propi recinte de dilluns a divendres durant el següent horari:

 • Matins: de 10:30 h a 13:30 h
 • Vesprades: de 17:00 h a 20:30 h

Adreça: C/ Manuel Flores, 32
Telèfon: 966 787 466
E-mail: biblioteca@ayuntamientocatral.com

Esports

Camp de Futbol de Catral Poliesportiu de Catral

Els esports que es poden practicar a Catral són:

 • Handbol
 • Bàsquet
 • Ciclisme
 • Frontó
 • Futbol
 • Futbol Sala
 • Futbol 7
 • Natació (estiu)
 • Paddel
 • Petanca
 • Taekwondo
 • Tenis
 • Tire al Plat

Plaças i parcs

Parc Municipal

Podem trobar en Catral les següents Plaças i parcs:

 • Parc Joan Pau II
 • Plaça 1º de Maig
 • Parc Municipal
 • Plaça d'Espanya

Mercat

Mercat

Tots els Dissabtes té lloc a Catral el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, des del que s'oferixen les coses més diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


Vol en globus(Aeroglobo)

Vol en globus

Aeroglobo, empresa pionera dels vols en globus en les comunitats de Múrcia i València, Amb més de 20 anys d'experiència, aeroglobo et proposa disfrutar dels nostres vols amb total seguretat, garantia i que trobes en la nostra oferta, el vol que mes s'adapte al que estàs buscant: Una aventura, un regal, un somni.... Acompanya'ns, reduïts grups i tracte personalitzat et permetràs disfrutar d'una experiència inoblidable.


Paratge Natural El Fondo

El Fondo

L'actual paratge d'El Fondo es troba situat en terres que pertanyien a l'antiga albufera d'Elx. Esta va ser aclimatant-se i dessecant-se per a utilitzar el seu sòl en l'agricultura. Estos embassaments, junt amb algunes tolles i els terrenys de saladar que les circumden, sumen les 2.387 hectàrees que comprén este paratge.

Ambients

En el Fondo es distingixen diferents ambients, segons el grau d'entollada, així com la qualitat de l'aigua: els embassaments, les tolles, el saladar i les zones perifèriques. Els embassaments tenen l'aigua poc salina encara que molt eutrofitzada, per la qual cosa presenta gran quantitat d'algues i un aspecte verdós. Els embassaments estan rodejats totalment per formacions de canyís.

Les tolles perifèriques, que es poden veure des del mirador, estan constituïdes per aigües de poca profunditat, amb un alt grau de salinitat, i en general menys contaminades. El canyís alterna amb el junc en les zones més salines i abunden les formacions vegetals aquàtiques flotants i submergides.

El saladar ho constituïxen terrenys que s'inunden només temporalment i en ells es troben espècies com la Salicornia, Artrocnemum i Limonium.

En les zones perifèriques s'han instal·lat diferents cultius, entre els que cal destacar la palmera, i algunes activitats, com la caça i la pesca. Els eucaliptus, que es troben al llarg del recorregut vorejant el canal principal, travessen tot el paratge i constituïxen una imatge característica de la zona. Encara que han sigut incorporats per l'home, s'han integrat en el paisatge i inclús servixen de resguard i anidamiento d'aus, com els rapaços i, en concret, l'arpella de marjal i l'àguila pescadora.

El Fondo

És la gran abundància i diversitat de les poblacions d'aus el que ha motivat la seua catalogació com "Zona Humida d'Interés Internacional", arribant-se a comptar unes 170 espècies diferents entre les que cal destacar les colònies d'agrons constituïdes per l'Agró roig, Martinet, Garseta comuna, Garcilla bueyera i l'escassa Garcilla cangrejera.

Icona RutesRutes

Camí Vell de Catral

Ruta Camí Vell de Catral

Recorre l'antic camí que unia les poblacions de Dolores i Catral. Durant el seu recorregut podrem contemplar l'horta amb els seus cultius. Interessant és també el pas per la Hisenda de les monges, on podem contemplar una casa de típica arquitectura rural.

Itinerari: Dolores - Carretera CV - 861 - Hisenda de les Monges - El Fondo - Ermita de Santa Àgueda - Catral
Recorregut: 5 Km
Temps aproximat: 1 hora i 15 minuts
Dificultat: Baixa

Més Rutes