Icona Què FerQuè Fer

Casa de la Cultura

Casa de la Cultura

La Casa de la Cultura de Cox és un centre cultural que alberga diferents usos, encara que tots ells relacionats amb el desenrotllament de la cultura. En ella s'ha establit la biblioteca municipal, i diverses aules d'informàtica per a desenrotllar cursos d'informàtica o d'Internet tant per a majors com per a xiquets. Este edifici també és seu de l'associació d'Ames de Casa i Consumidors i de totes les associacions culturals. En este centre es duen a terme diferents cursos per a xiquets i majors. Cursos de pintura de manualitats, de teatre, aeròbic, classes de balls de saló…

El centre cultural també és seu de cursos de la universitat d'Alacant, la Càtedra arquebisbe Loaces celebra conferències cíclicament en la sala d'actes d'este centre. L'edifici posseïx una sala d'exposicions en la seua planta baixa on es munten tot tipus d'exposicions temporals.


L'Auditori i Conservatori de Cox

L'Auditori i Conservatori de Cox

L'auditori i conservatori de Cox, és un imponent edifici amb una sala de concerts per a 482 espectadors i aules per a albergar a 80 alumnes de l'Escola de Música local, es va inaugurar en el 2011.

Junt amb ell s'ha habilitat una zona per a concerts a l'aire lliure. En els distints espais es podran desenrotllar les dos facetes, la que se centrarà més en l'educació musical dels jóvens de la localitat i contornada, i la que delectarà el públic amb concerts i espectacles musicals.

Edifici on tot el món de la cultura disposarà des d'ara d'un espai per a desenrotllar les seues aptituds, i que la professió de músic es planteja com una opció de treball a què molts cojenses podran acollir-se.


Esports

NatacióL'oferta esportiva de Cox comprén les següents activitats que són realitzades quasi totes en el pavelló Cobert Municipal:

 • Futbol Sala Masculí
 • Futbol Sala Femení
 • Futbol
 • Tenis
 • Gimnàstica Rítmica
 • Escacs
 • Ballet
 • Taekwondo
 • Taichi
 • Aeròbic
 • Bàsquet
 • Spinning
 • Natació

Plaças i Parcs

Podem trobar en Cox les següents Plaças i Parcs:

 • Parc de la Glorieta
 • Plaça de Sant Joan
 • Plaça del Bisbe Tormo
 • Plaça del Pilar
 • Plaça de Sant Roc
 • Plaça Mare de Déu del Carme

Mercat

Mercat

Tots els Dilluns té lloc a Cox el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, dónes del que s'oferixen els cuses mes diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


Icona RutesRutes

La Senda del Poeta

La Senda del Poeta

El senda hernandiano s'inicia a Orihuela, ciutat on va nàixer Miguel Hernández el 30 d'octubre de 1910. Orihuela va marcar la infància i joventut de Miguel de forma decisiva ja que ací va ser on va iniciar els seus estudis escolars en el Col·legi Santo Domingo, va ajudar son pare en els treballs de pasturatge, va participar en les reunions literàries del forn dels germans Fenoll, va publicar els seus primers poemes i va conéixer a la seua futura esposa, Josefina Manresa. Orihuela està estretament vinculada a la biografia d'Hernández a través de les seues vivències familiars, el seu contacte amb l'esplendor de la seua horta, les seues amistats juvenils que influirien tan poderosament en el seu desenrotllament literari, etc.

Després del pas per Redován, localitat on va nàixer Miguel Hernández, pare del poeta, s'arriba a Callosa de Segura i, a continuació, a Cox.

A esta última localitat es va traslladar a viure la jove parella de Miguel i Josefina després de la seua boda celebrada durant la Guerra civil. A Cox naixen els dos fills de Miguel i Josefina, Manuel Ramón i Manuel Miguel, morint el primer als pocs mesos del seu naixement. Cox representa l'etapa familiar i de compromís polític en la vida de Miguel Hernández.

En esta localitat se celebra el tradicional esmorzar dels senderistes en la seua primera jornada del camí que recorreran. L'ajuntament de Cox oferix als caminants un centre d'avituallament on es para dinar recitar poemes i descansar per a continuar el camí que arriba a la vesprada a la localitat d'Albatera on els senderistes fan la primera pernoctació.

Esta primera etapa de la senda continua cap a la localitat de la Granja de Rocamora i finalitza a Albatera, en el terme de la qual es trobava el camp de concentració on van perir molts companys d'Hernández després de la guerra civil.

La Senda del Poeta

Camí del Cid

El Cid

Al llarg dels segles, la figura del Cid Campeador hi ha transcendit els límits de la història i de les fronteres nacionals fins a convertir-se en un personatge mític, l'altura del rei Artús o del Caballero Rolando. La importància del Cid, ja en vida, va transcendir després de mort en nombrosos relats i poemes, un dels quals ha arribat quasi integre fins als nostres dies: El Cantar de meu Cid. Escrita en la segona mitat del segle XII o principis del XIII, és una de les obres literàries més importants de l'èpica europea de tots els temps. En el Cantar es narren, entre altres arguments, les aventures de Cid al ser desterrat de Castella pel seu rei Alfons VI, així com la posterior conquista de València. En l'obra, el poeta anònim descriu un itinerari que, des de Viver del Cid, a Burgos, li porta per diferents províncies fins a València.

Atrets pel mite quotidià, són molts els que, des de fa dècades, han seguit els passos del Cantar després del solc del Cid, descobrint la gran riquesa històrica, cultural i mediambiental que posseïxen estes rutes. Concientes d'este interés, la diputació de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant han decidit definir i potenciar el Camí del Cid utilitzant com a base el traçat literari definit en el Cantar, pare este mode de canalitzar i potenciar una ruta que, per dret propi, ha de convertir-se en una referència a nivell internacional.

El traçat del Cid està basat essencialment en el cantar del meu Cid. Esta obra literària, assetgen es fonamenta en arrels històriques, posseïx aspectes novel·lats, ficticis, creats directament per l'autor o per la tradició oral. En este sentit, el Camí del Cid és un camí literari. D'altra banda, en benefici d'una comprensió global del personatge, s'han incorporat al Camí algunes localitats amb especial significat per la seua relació amb el Cid històric, el Cid mític, o l'època.

Els propis itineraris seguits pel Cid o les seues hosts impedixen la configuració d'un camí lineal. El Cid, des de la seua eixida del desterrament de Viver, no avança directament a València, sinó que, a causa de necessitats abastiment, militars, o polítiques, s'endinsa en un territori o un altre, avança o torna sobre els seus passos. Tal activitat genera un itinerari tortuós, que a vegades s'entrecreua.

Així, El Camí s'ha configurat per mitjà d'un eix principal i una sèrie d'anells temàtics. Els anells, alguns dels quals estan integrats per localitats fonamentals en el Cantar, són per les seues dimensions una invitació a recórrer-los i visitar-los en un temps menor del que suposaria recórrer l'eix en la seua totalitat.

El recorregut del Camí del Cid consta de 10 trams, 4 ramals i 5 anells, des del nostre mapa interactiu podràs veure el recorregut que fan els distints trams i informar-te de les localitats per les quals passa.

Cox es troba inclòs dins del ramal de la Defensa Sud (Alacant).

El ramal de la Defensa Sud comprén dos províncies, València i Alacant, i té una longitud aproximada de 240 km. Ho repetix part és de recorregut, de 135 km, pertany a la província d'Alacant, i travessa atractius paratges serrans fins a morir en la monumental Orihuela, el punt més al sud a què Rodrigo Díaz de Viver va arribar a estendre la seua influència.

Camí del Cid

Més Rutes