Icona Què FerQuè Fer

Esports

Club Voleibol Daya Nova

A partir del 2007 es compta amb un gran pavelló d'Esports on se celebren diverses competicions i tornejos de futbol, futbol sala, voleibol i gimnàstica.

Hi ha una piscina municipal on es realitzen cursos d'estius per a totes les edats.

Daya Nou compta en la seua pedania de La Pobla de Rocamora, amb un Alberg Rural, molt visitat per les seues instal·lacions, té una capacitat per a 30 persones, i la seua ubicació, prop de la zona de recreació i esportiva i molt ben comunicat amb altres localitats pròximes com són Almoradí i Dolores.

Plaças i parcs

Podem trobar a Daya Nueva els següents Places i parcs:

  • Plaça José Antonio
  • Plaça Constitució
  • Parc Infantil

Mercat

Mercat

Tots els Dimarts té lloc en Daya Nueva el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, des del que s'oferixen les coses més diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


L'alberg

L'alberg es troba en la pedania de Pobla de Rocamora, a un Quilòmetre de Daya Nueva i s'ha instal·lat en el que era un antic aljub municipal. Consta de dos edificis. L'edifici principal té, en la planta baixa, saló menjador amb cuina, bany i una habitació doble; en la planta superior té 2 habitacions dobles, bany i solàrium. L'edifici annex disposa d'habitacions amb 12 lliteres cada una, 2 banys, hall i pati amb barbacoes, construïts en el que antany era la volta del depòsit d'aigua domiciliària mentres que l'antic depòsit de d'aigua s'ha convertit en un mirador. En 1997 es va decidir destinar l'edifici a Alberg.

Icona RutesRutes

Rutes a Peu

La localitat compta amb un alberg que es troba en ple cor del Baix Segura, que és la zona agrícola per excel·lència de la província d'Alacant. De cap a cap de tot el terme municipal es poden recórrer senderes i camins rurals seguint les séquies que naixen del riu Segura. Des de l'alberg es poden realitzar excursions a paratges tan interessants com són el parc Natural d'El Fondo o L'Hoyico de Serrano d'Almoradí. L'alberg és un magnífic punt de partida per a recórrer i disfrutar de l'atractiu natural del Baix Segura i és ideal per a planificar excursions per a grups excursionistes o escolars.

Ruta Amb Bicicleta per les Senderes

Horta de Daya Nova

Una de les característiques de l'horta de la nostra comarca, és l'extensa xarxa de camins i senderes que ens permeten recórrer-la amb un mitjà de transport tan elemental com és la bicicleta.

Entre estos recorreguts, els més aconsellables amb aquells que ens permeten visitar i conéixer llocs tan peculiars com:

El Paratge Natural del Fondo a què, prèvia cita, es pot accedir a l'interior del mateix on es troben una variada fauna d'aus i peixos; a més, es pot apreciar la gran infraestructura per al reg de part del Baix Segura i del camp d'Elx. També és molt interessant recórrer el gran amagatall de canals i assarbs que, des del Riu Segura, dirigixen les seues aigües per tota la comarca aprofitant al màxim els sobrants i drenatges que són arreplegats, uns després d'altres, conforme avança el reg entandados de les terres.

Un altre recorregut de gran interés consistix a discórrer pels camins de les Aixares del Riu visitant la Sénia de Formentera del Segura, les Cuevas de Rojales i creuant pel Camp de Guardamar visitar la Laguna de la Mata, un altre Paratge Natural de gran importància paisatgista i per la seua fauna avícola. Fent ús d'esta ruta es pot arribar fins a les famoses platges de Guardamar del Segura i visitar les excavacions arqueològiques, les seues pinnades i les seues dunes.

Si estes activitats les completem amb les distintes degustacions dels plats típics de la nostra comarca, basats principalment en verdures (ensalades, planxa, cuites...) i carns (brasa, arrossos, olla amb rellenos..), sense oblidar els peixos i mariscos com els famós llagostins de Guardamar del Segura, segur que haurem gaudit d'uns dies viscuts intensament.

Més Rutes