Icona Què VeureQuè Veure

Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel

Església de Daya Nueva

El més important element arquitectònic del municipi és el seu Església Parroquial que està davall l'advocació de Sant Miquel Arcàngel.

En el mes de juny d'1.992 va ser descobert de forma casual un mur d'uns 10m. de longitud que formava part d'un monument funerari ibèric conegut com a pilar-estela.

La seua base seria escalonada, de la que arrancaria un cos rectangular o quadrangular rematada per una gola (una espècie de gran capitell) i, sobre ella, una escultura d'animal reial o fantàstic. Estes restes datades entre els segles V i IV a.C., van ser catalogats com l'arquitectura funerària ibèrica més rica de la província.

Activitats Culturals

Unió Musical Sant Miquel Arcàngel

Anualment se celebren dos certàmens Literaris que amb el transcurs dels anys han aconseguit gran renom i àmplia difusió, tant nacional com internacional, especialment el Certamen Literari Daya Nueva que va ja per la seua XL edició, l'altre certamen és el Certamen de Poesia Juvenil Miguel Hernández, se celebren al setembre com a inici de les festes patronals.

També es compta amb l'Escola de Música i la seua Banda, que amb els seus concerts i la seua formació enriquixen la cultura del poble.


Festes Populars

Sant Miquel Arcàngel

Les principals són les Festes Patronals en honor a Sant Miquel Arcàngel. Se celebren entre el 20 i el 30 de setembre i tenen lloc nombrosos actes que es caracteritzen per la participació ciutadana com: les cercaviles, les revetles populars, la desfilada de carrosses, els jocs infantils, festival infantil, activitats esportives, diverses exposicions i els actes religions acabant amb la amb la Solemne Processó en honor a l'Excels patró Sant Miquel Arcàngel i la magnífica alba.

A l'octubre se celebren les Festes del Bodega, un barri de Daya Nueva, en honor a Ntra. Sra. del Rosario que se celebra el cap de setmana següent al de la seua festivitat que és el dia 7 d'octubre. Se celebra una missa de campanya i un esmorzar típic de xocolate amb Bunyols i bescuit preparat per les veïnes i la a la nit processó.

Entorn del 8 de desembre se celebren les Festes de La Immaculada Concepció, patrona de Daya Nueva, amb diversos actes religiosos.

El 15 de maig és Sant Isidre Llaurador i són les festes de la pedania de Pobla de Rocamora, en eixos dies se celebren diversos actes, xocolate amb Bunyols, trasllade de la imatge en romeria a la seua ermita, missa de campanya, dinar popular en la zona de recreació i tornada a la vesprada de la imatge a l'església.

Setmana Santa

Sant Sepulcre

Al maig de 1987 es va fundar la Confraria nostre Pare Jesús del Bon Rescat, per un grup de 25 dones estant al cap Mari Cruz Ricarte i Mari Carmen Girona.

La Imatge cedida per la família de Ramón Castell és de l'escultor Enrique Bellido de 1940.

Gràcies al rector D. Ángel Úbeda Ruiz va anar possible culminar amb èxit esta iniciativa i en la Setmana Santa de 1988 va eixir de nou en la processó de Divendres Sant.

Més Informació