Icona Què FerQuè Fer

Centro Sociocultural "Formentera del Segura"

Centro Sociocultural "Formentera del Segura"

Este edifici es va concebre amb la idea de disposar d'una instal·lació multiusos capaç d'acollir des de projeccions audiovisuals fins xarrades informatives, reunions, tallers de qualsevol tipus, etc.

Per a això, este centre disposa de les dependències següents:

 • Saló d'Actes
 • Sala Audiovisual

Centre Sociocultural "Els Palacios"

Centre Sociocultural "Els Palacios"

Es tracta d'un centre polivalent creat amb la finalitat de donar servici en diferents àrees de l'Administració Local (Sanitat, Cultura, Servicis Socials, 3a Edat, Formació, etc.) al nucli urbà dels Palacios.

Per a això, este centre disposarà de les dependències següents:

 • Saló d'Actes
 • S.S.
 • 3ª Edat
 • Associació Cultural 1
 • Associació Cultural 2
 • Aula de Formació

Esports

Piscina Polideportiva de Formentera

En els poliesportius el "Molí" i els "Palacios" de Formentera pots practicar els següents esports:

 • Bàsquet
 • Frontó
 • Futbol
 • Futbol Sala
 • Natació (estiu)
 • Tenis

Plaças i parcs

Monòlit en la Plaça de l'Ajuntament

Podem trobar a Formentera del Segura els següents Places i Parcs:

 • Plaça príncep d'Astúries
 • Plaça Ajuntament
 • Plaça Núñez Saüc
 • Parc Infantil

Mercat

Mercat

Tots els Dilluns té lloc a Formentera del Segura el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, des del que s'oferixen les coses més diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


Riu Segura

Riu Segura

El Riu Segura naix a Jaén, en la Serra que porta el seu nom, i desemboca a Guardamar del Segura després de recórrer 325 Km. La major part de la seua conca es troba a Múrcia, encara que en realitat són sis províncies les que abriguen a este riu: Magrana, Jaén, Almeria, Alacant, Albacete i Múrcia.

Este constituïx el gran eix natural del Baix Segura al mateix temps que atresora una gran transcendència econòmica ja que rega una de les hortes més importants del país, i inclús l'ús agrícola de les seues aigües desborda la pròpia comarca per a estendre's, pels canals de Regs de llevant, a les conques del Vinalopó i del Monnegre.

El riu Segura es localitza al sud del terme municipal de la localitat, accedint-se a ell des del nucli urbà d'una forma ràpida a través d'un nombrós conjunt de carrers i camins que desemboquen en els camins de servici que recorren ambdós marges del riu.

Aixares del Riu Segura

Aixares del Riu Segura

Les obres de canalització realitzada en el Riu Segura han deixat lliures els antics meandres convertits ara en aixares. Estos, després de la restauració paisatgística han quedat com a zones d'oci i temps lliure, estant preparades amb bancs, taules, pistes de bicicletes de muntanya, arbratge, etc...

Estes Aixares es localitzen al sud del terme municipal i en ambdós marges del riu Segura, accedint-se a ells a través dels camins de servici que recorren el llit del curs fluvial.

En un d'ells es va dur a terme la restauració d'un antic Molí Hidràulic, que junt amb una important restauració paisatgística a configurat un important espai lúdic i d'oci; duent-se a terme en esta aixara la "Fira Artesanal i Comercial" que tots els anys se celebra en el municipi.

Horta Tradicional

Horta de Formentera

Es troba al nord del nucli de població a qui s'accedix des d'una amplíssima xarxa de camins rurals.

L'horta tradicional és el resultat d'una llarga colonització agrícola realitzada de forma tentacular per mitjà de la prolongació de les principals séquies de reg que deriven les aigües del Riu Segura.

La superfície de l'horta tradicional supera els 2 milions de m2. Esta horta constituïx un paisatge humanitzat ja que la població es repartix, a més de en la capçalera municipal, en un hàbitat rural dispers. A més, constituïx una zona característica pel múltiple abancalamiento plantat de distints cultius que conformen un mosaic de formes i colors entrecreuaments per una amplia xarxa de camins rurals, xarxes de reg i, per descomptat, el Riu Segura.

Pel que fa als cultius, l'horta ha viscut un procés de transformació, dominant en l'actualitat els cultius de cítrics, fruites i hortalisses. L'ús fonamental és l'aprofitament agrícola. No obstant això, tota esta àrea d'horta és utilitzada també com una zona de recreació, escampament i oci, duent-se a terme activitats com el passeig a peu, amb bicicleta, etc.

Icona RutesRutes

Ruta Horta del Segura

Ruta Horta del Segura

Esta ruta transcorre per tot el marge del Riu Segura des de Les Sénies Bessones (parròquia dels Desamparados) fins a la seua desembocadura a Guardamar del Segura. Esta ruta es troba en procés d'homologació després de la presentació de tota la documentació en la FEDME (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada). Esta ruta formarà part d'un GR (senda de llarg recorregut) el projecte del qual està en marxa i que discorrerà des del naixement del Riu Segura fins a la seua desembocadura.


Ruta Cicloturística Riu Segura – Sant Isidre

Ruta Cicloturística Riu Segura

El recorregut d'esta ruta comprén des del Riu Segura, en el seu marge esquerre i a l'altura de la pedania Les Heretats, fins a Sant Isidre. A causa de l'estat dels camins, en la major part asfaltats encara que amb poca afluència de vehicles, esta senda s'utilitza com a ruta cicloturística.

Esta ruta es troba en procés d'homologació després de la presentació de tota la documentació en la FEDME (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada).


Ruta dels Palacios al Molí Hidràulic Fariner

Ruta dels Palacios al Molí Hidràulic Fariner

El recorregut d'esta ruta comprén des de Centre el Soci-Cultural Els Palacios fins al Molí Hidràulic Fariner. El trajecte fins al Molí ho farem a peu observant la flora i fauna del riu Segura. En el Molí farem una visita guiada per l'interior, on a més de poder veure les diferents sales podrem veure el procés de mòlta del blat i garbellar la farina.

Com a record de la visita tindrem un saquet de farina garbellada per nosaltres mateixos.

Inscripcions: Gratuïtes en el Centre Soci Cultural Els Palacios.

Places: Limitades.

Més informació: turismo@formenteradelsegura.es


Més Rutes