Icona Informació GeneralGuardamar del Segura

Vista aèria de Guardamar

En perfecta harmonia conviuen a Guardamar l'oferta de sol i platja, la històrica i la festiva. Rodejat, a més, de la bellesa paisatgística d'unes dunes que han contribuït a erigir-ho en destí desitjat. Les civilitzacions assentades en la zona, entre les que destaquen les restes que van deixar fenicis i ibers, és més que patent al llarg d'un terme, on la naturalesa mostra alguns dels seus elements bàsics. El riu Segura dividix el nou territori en dos zones. Un municipi que va haver de renàixer del no-res, després de ser assolat per un terratrémol i hui presenta una dotzena de quilòmetres de platges i dunes cobertes de pins, eucaliptus i palmeres.

Des dels anys cinquanta comença a Guardamar el fenomen del turisme, amb l'arribada d'estiuejants de les comarques pròximes, i a partir dels anys seixanta, de madrilenys i europeus. En esta època s'inicia el procés d'ampliació del nucli urbà amb la urbanització denominada Dunes de Guardamar dirigida sobretot a la construcció de segones residències d'ús estival. Este procés de creixement urbà s'ha incrementat amb la immigració contínua dels últims anys, i es troba encara en marxa en els moments actuals.

El turisme s'ha convertit en la principal font d'ingressos directa o indirecta de Guardamar, per les activitats que genera, i per la venda de terrenys d'ús agrícola per a la construcció de noves residències. La indústria està present amb al factoria de bateries construïda a finals dels anys setanta en l'horta de Guardamar.