Icona Informació GeneralPilar de la Horadada

Vista aèria del Pilar de la Horadada

Este municipi està ubicat en l'extrem sud de la comarca alacantina del Baix Segura, es troba a 54 km de la capital murciana, 78 km de la ciutat d'Alacant, a 36 km de la capital comarcal, Orihuela, i a 20 km de Torrevieja. Està enclavat geogràficament dins de la plana costanera que conforma el Camp de Cartagena, i a 3 km del mar. Junt amb altres municipis de la comarca, Pilar de l'Horadada forma part de la Mancomunitat del Baix Segura. Pel que fa al règim pluvial, Pilar de l'Horadada és el municipi de la Comunitat Valenciana més eixut, amb unes precipitacions que no sobrepassen els 300 mm anuals.

Es troba al sud d'Alacant, a la vora de la N-332 i de la A-37 què enllacen la província amb Múrcia. La carretera comarcal CV-925 unix el municipi amb Orihuela.

Per la seua peculiar situació geogràfica, este municipi es troba "aïllat" geogràficament de la resta de la comarca a què pertany, Vega Baixa del Segura, la qual cosa dificulta les seues comunicacions amb la resta de la mateixa. No obstant això, la seua ubicació costanera bolca les dites comunicacions cap als municipis costaners, tant d'Alacant com de la província de Múrcia. No hi ha connexions ferroviàries, per la qual cosa s'accedix a esta localitat a través de la carretera N-332 i de l'autopista AP-7, en les seues eixides 768, 770 i 774. Respecte al trànsit aeri, està molt ben comunicat amb l'Aeroport de Sant Xavier, a Múrcia.

Puerta Sud de la Comunitat Valenciana, poble tradicionalment agricultor de la rica comarca del Baix Segura. Els seus 78'107 Km2 d'extensió repartits entre el mar i la muntanya i el seu clima benigne durant tot l'any, fan d'este municipi un paratge ideal per a establir el lloc de residència o passar les seues vacacions.

Pilar de l'Horadada dóna la benvinguda als que arriben a la Comunitat Valenciana per Múrcia. I què millor que amb un municipi jove, independent, que mostre els avantatges del progrés en harmonia amb uns orígens marcats per l'agricultura i la història. Els seus quatre quilòmetres de platges contrasten amb la seua poblada horta i camps de fruiters, així com amb la naturalesa en el seu estat més pur, triada per espècies animals difícilment visibles en altres llocs del litoral valencià.