Localització

Localització

Icona Com ArribarCom Arribar

Mapa d'Europa Mapa de Situació del Baix Segura

El Baix Segura és la comarca situada més al sud de la província d'Alacant, limita al nord amb la comarca alacantina del Baix Vinalopó, a l'oest i al sud amb la comunitat autònoma de Múrcia i a l'est amb el mar Mediterrani.

El Baix Segura està situada en el Sistema Bètic, amb tres alienacions muntanyoses separades per dos planes que s'unixen en la depressió del riu Segura. La primera alienació muntanyosa la formen les serres subètiques de Crevillent i Abanilla. La segona línia d'altures la constituïxen les serres d'Orihuela (643 m.) i Callosa de Segura (568 m.), i uns pujols de menys altitud en la proximitats d'Albatera.

En el marge dret del riu Segura sorgix la tercera alineació muntanyosa, que comença a Benijófar i s'estén fins a Guardamar del Segura, l'altura màxima de la qual és de 341 m. En la Serra de Pujálvarez. La resta de la comarca es troba ocupat per la gran planura de la Vega del Segura. Més al sud en la costa s'engloben dos antigues llacunes litorals aprofitades per a les salines, les de Torrevieja i La Mata.

Des de Guardamar del Segura fins al Cap Cervera, les platges es presenten arenoses i rectes, depositant-se abundants dunes com les de Guardamar del Segura o les de la Mata. Si seguim cap al sud ens vam trobar amb penya-segats mitjans i baixos intercalats de cales i barrancs, acabant amb una llarga platja en el terme municipal de Pilar de l'Horadada.

Icona Arribar Per CarreteraPer Carretera

Les principals vies de comunicació del Baix Segura són:

La A7, que travessa la comarca de Nord a Sud i passa a pocs quilòmetres dels municipis de la Granja de Rocamora, Albatera i Sant Isidre.

Si circulem per la A7, a l'altura de Crevillent podem agafar l'AP-7 amb Direcció a Torrevieja. En el nostre recorregut cap a la costa, passarem prop dels municipis de Catral, Dolores, Almoradí, Daya Nueva, Formentera del Segura i Benijófar. A l'altura d'este últim municipi, podem optar per seguir per la mateixa via fins al Pilar de l'Horadada o bé desviar-nos per la CV-905 que ens portarà fins a Torrevieja.

La N-332, que voreja tota la costa. Així, si partim del Pilar de la perforada amb direcció Nord, passarem per les platges d'Orihuela, Torrevieja i Guardamar del Segura. Si continuem viatge, arribarem fins a Alacant.

Icona Arribar Amb AvióAmb Avió

 • Aeroport d'El Altet
  Adreça: N-338, s/n
  Telèfon: 966 919 000
 • Aeroport de Sant Xavier
  Adreça: Ctra. del Aeropuerto, s/n
  Telèfon: 968 172 000

Icona Arribar Amb TrenAmb Tren

 • Estació de Trens d'Albatera-Catral
  Adreça: Barrio de la Estación, s/n
  Telèfon: 965 487 456
 • Estació Intermodal d'Orihuela
  Adreça: Avda. Estación, s/n
  Telèfon: 902 240 202
 • Estació de Trens de Callosa de Segura
  Adreça: Paseo de la Estación Médico Don Manuel Samper, s/n
  Telèfon: 966 756 995

Icona Arribar Amb AutobúsAmb Autobús

 • Estació Intermodal d'Orihuela
  Adreça: Avda. Estación, s/n
  Telèfon: 902 240 202
 • Estació d'Autobusos de Guardamar del Segura
  Adreça: C/ Molivent, s/n
  Telèfon: 965 729 126
 • Estació d'Autobusos de Torrevieja
  Adreça: Calle del Mar, s/n
  Telèfon: 966 701 068