Icona Què FerQuè Fer

Parc Aquàtic

Parc Aquàtic

És el segon parc d'atraccions aquàtiques de la Comunitat Valenciana per orde d'obertura (14/7/1986). Està dins d'un un tàlveg natural de la Urbanització Ciutat Quesada de Rojales.

Amb 21.000 m2 de superfície oferix als seus visitants instal·lacions com a tobogans, Va riure Brau, 4 pistes blanes, 2 pistes kamikace, 3 llacs infantils, una gran piscina amb ombrel·les i gandules gratuïtes, restaurant, cafeteria, zona de gespa, zona de picnic i un ampli pàrquing.

El Teatre Capitol

En 1943, es construïx el Teatre Capitol. Sens dubte l'emblema de Rojales a nivell cultural. Un dels més rellevants de la comarca, on hem pogut disfrutar, inclús, de vetlades de boxa, lluita lliure, cine, concerts, balls, teatre i fins a bodes

Club de Golf La Marquesa

Club de Golf La MarquesaUn magnífic camp de golf i un clima envejable permeten als amants d'este esport la seua pràctica al llarg de tot l'any.

Té un recorregut de 5.840 metres, amb 18 clots i oferix qualsevol classe de servicis (lloguer d'equips, camp de pràctiques, escola de golf, restaurant, piscina, club social, sauna, solàrium, etc...). Aficionats i professionals de distints països europeus es desplacen durant la temporada hivernal per a exercitar el seu esport favorit.

Així mateix, en este camp de golf es desenrotllen regularment campionats i tornejos per a jugadors d'elit i amateurs.

Més Informació

Centres Culturals i Socials

Existixen a Rojales destacats centres culturals de gran relleu. Sorprén gratament al visitant el Teatre Capitol, la Biblioteca Municipal "Miguel Ortega" i el Centre Social i Cultural.

Esports

Pavelló RojalesEls esports que es poden practicar a Rojales són:

 • Balomano
 • Bàsquet
 • Frontó
 • Futbol
 • Natació (estiu)
 • Tenis
 • Tir Olímpic
 • Vol Ultralleuger (Ciutat Quesada)

Plaças i Parcs

En el nucli urbà de Rojales disposa d'unes quantes places que són zones enjardinades i d'un parc per a gaudi dels més xicotets.

Les Plaças i parcs que es poden trobar a Rojales són:

 • Plaça de l'Església
 • Parc Infantil
 • Plaça Oscar Espla
 • Plaça del Soto
 • Plaça Santa Cecília
 • Parc La Rajoleria

Mercat

Mercat

Tots els Dijous té lloc a Rojales el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, dónes del que s'oferixen els cuses mes diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


Paratges Naturals

Paratges Naturals

El Recorral

Antiga aixara ramadera on es troba una vegetació prou densa de pi blanc i un ric extracte de sotobosque. La diputació d'Alacant coordinada amb l'Ajuntament, ha editat unes quantes rutes de sendes de xicotet recorregut.

Barranc de Ho Triaré

Gran vessant abarrancada amb densa població de pins i diverses espècies de matolls i arbustos.

Pujol de les Gerres

Ací podem veure el jaciment paleontològic d'origen marí, comprés entre l'Era Terciària i l'Etapa Plistocena de l'Era Quaternària, de gran valor científic i cultural.

Lloma de la Talaia

Des de la que pot contemplar-se una bona vista panoràmica de la comarca.

Parc Municipal "Dic de Carmen"

Zona de recreació on es pot disfrutar de l'oci i el temps lliure.

Icona RutesRutes

Ruta de l'Horta

Itinerari: Camí del Garriga – Camí dels Catorzes – Camí de Saavedra – Camí dels Plans.

Ruta de l'Horta

L'itinerari es mou basant-se en la xarxa hidràulica de reg de l'horta a Rojales que forma un complex sistema circulatori, on les séquies repartixen l'aigua del riu i els seus assarbs ho concentren i ho tornen a ell, perquè es puga regar aigua baix. El trajecte s'inicia en El Camí de la Teixirà, Partida del Garriga, seguint la séquia dels Frares fins a trobar pel camí la séquia dels Horts, una de les principals que naix en l'assut de Rojales.

A partir d'ací passem a agafar el camí dels Catorze, que entre horts i tarongers ens acosta a la carretera de Rojales - Guardamar del Segura, i en l'encreuament prenem a mà dreta el camí de Saavedra que ens porta directament a la Casa del Marubú, prenem per la seua esquena el camí dels Plans que discorre vorejant l'altra séquia principal de Rojales, La l'Alcúdia, on ens anem a trobar una interessant arquitectura tradicional hortolana, entre les que destaquen les cases del Viloriens (actualment restaurant) i la casa del Roca, amb la qual cosa vorejarem el centre de l'horta tradicional a Rojales fins a creuar a la carretera. Des d'ací, tornem pel camí que recorre la séquia Primer i voreja la carretera fins a arribar a Rojales.

Este recorregut discorre entre horts de regadiu i permet apreciar les cases tradicionals de l'horta, la forma dels seus camps i dels seus cultius, amb un cuidat aprimorada, sent l'única condició per a la visita, recórrer-la sense pressa, per a poder disfrutar-la.

Sendes

Senda de Rojales

Si caminar és un plaer i un bon motiu per a conéixer encara més la terra que visitem, a Rojales la vista que contemplem ens germana amb la naturalesa.

El regadiu ho identifiquem com un procés històric iniciat en la prehistòria i desenrotllat fins a l'actualitat. Podem afermar que els models o patrons musulmans, medievals a l'hora de distribuir l'aigua, les tècniques agrícoles i de regadiu, les formes de colonització de les zones regades, i els drets i deures comunals en els assumptes de regadiu, marquen les pautes i sobreviuen intactes en els temps moderns.

Els trams d'esta "Ruta Verda" estan relacionats amb els aqüeductes de reg, els camins hortolans, les cases tradicionals, les formes dels camps, els agricultors, els cultius, arbres centenaris, etc.

Este itinerari tracta de donar a conéixer la tradicional horta del Segura, moltes vegades injuriada, però que hem d'intentar conservar perquè forma part del nostre patrimoni soci–Econòmic, agroecológico i cultural.

Ruta Monumental a Peu

Ruta Monumental

Itinerari: Rojales – El Recorral – Barranco del Pallarés.

Este recorregut es desenrotlla junt amb el Riu Segura fins a l'assentament origen de Rojales, l'alqueria musulmana d'Almodóvar, Entorn del turó fortificat del Pujol Soler.

El poble rodejat d'horta de regadiu posseïx un important conjunt hidràulic urbà, representat per l'Assut del Molí d'Alfeitamí, Boqueres de les Séquies Majors, la Sénia i el Pont de Carlos lll (Segle XVIII). Un punt important per a visitar és el Barri de Cuevas de la Volta, convertit en soc artístic – Artesanal; Aljubs de Gasparito i Museu Arqueològic. Les denses poblacions de pins i matolls que trobem en El Recorral i Barranco del Pallarés, desenrotllen punts d'interés ambiental de gran valor.

Més Rutes