Icona Què FerQuè Fer

Oci i Hostaleria

Sant Fulgenci oferix al visitant una àmplia oferta turística i multitud de llocs d'interés que no ha de perdre's, destacant les propostes següents:

 • Endinsar-se en Sant Fulgenci i descobrir l'aspecte d'un poble tradicional i modern al mateix temps, amb els seus carrers estrets i de cases unifamiliars.
 • Visitar el Museu Arqueològic.
 • Visitar els jaciments arqueològics d'època ibera i conéixer el passat dels primers pobladors de la zona.
 • Recórrer l'horta tradicional junt amb els seus camps immediats.
 • Sentir la velocitat en la pista de Go-Karts.
 • Acostar-se a un dels seus restaurants típics i delectar-se amb la variada gastronomia de Sant Fulgenci, entorn dels seus guisats, plats hortolans, arrossos, etc, o si ho preferix, conéixer la cuina internacional en els diferents restaurants d'este tipus que trobarà en les urbanitzacions.
 • Disfrutar de l'animat ambient nocturn: cafeteries, bars, gelateries, pubs, etc,... una àmplia oferta per a l'oci i la diversió.
 • Disfrutar de la naturalesa en qualsevol dels dos Paratges Naturals pròxims a Sant Fulgenci: El Fondo d'Elx i les Salinas de Santa Pola.

Les nombroses senderes que hi ha de cap a cap de Sant Fulgenci permetran als amants dels passejos a peu o amb bicicleta disfrutar del paisatge que oferix este poble. Entre camps d'hortalisses, cereals, horts de tarongers i plantacions de distint tipus discorren estos camins que permeten al caminant descobrir les aromes i olors d'esta terra.

En les distintes urbanitzacions residencials amb què compta la localitat (la Marina, L'Oasi, L'Escuera, Les Pesqueres, Muntanya Victòria, etc.) el visitant trobarà un ambient extravertit i cosmopolita, amb una important dotació de servicis com a oficina de correus, centre de salut, oficina de turisme, transport urbà, centres comercials, restaurants, discoteques, zones d'oci, etc.

Sant Fulgenci no esgota ací els seus atractius i oferta per al visitant, és necessari conéixer sobre el terreny la infinitat d'activitats que poden desenrotllar-se en esta zona privilegiada del Baix Segura.

Oficina de Turisme de Sant Fulgenci

Sant Fulgenci compta amb una Oficina de Turisme, adherida a la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana, en la qual podrà sol·licitar informació tant de la pròpia localitat com dels diferents municipis turístics de la Comunitat.

A més, també podrà disposar en la pròpia Tourist Info dels programes de festes i agendes culturals de tota la Comunitat Valenciana. D'altra banda, si el que desitja és informació de qualsevol lloc d'Espanya no dubte a consultar-nos, ja que farem tot el que es puga per posar al seu abast aquella informació més valuosa per a prepara el seu viatge.

L'oficina es troba oberta en el següent horari: Dilluns a Dissabte de 9 a 14 hores.

Teatre Cardenal Belluga

Diversos són els llocs existents en Sant Fulgenci on el visitant pot disfrutar del seu temps lliure practicant algun esport en el Poliesportiu Municipal, on trobarà pistes de tenis, camps de futbol, pistes esportives per a la pràctica del handbol, voleibol, bàsquet, ...

Sant Fulgenci compta amb un Centre Cívic en el nucli urbà, on està ubicada la Biblioteca Municipal, i un Centre Social en les urbanitzacions; ambdós centres alberguen tot tipus d'exposicions, cursos, tallers i esdeveniments de distint tipus que vénen a enriquir l'oferta cultural del Municipi.

La dita oferta cultural es veu culminat l'any 2006 amb la inauguració del Teatre Cardenal Belluga, que passarà a ser el centre principal per a tot tipus de certàmens, teatre, actuacions musicals, etc.

Esports

L'oferta esportiva de San Fulgencio comprén les activitats següents:

 • Frontó
 • Futbol
 • Futbol Sala
 • Natació (estiu)
 • Tenis

Plaças

Podem trobar en Sant Fulgenci dels següents Places:

 • Plaça d'Espanya
 • Plaça de la Constitució

Mercat

Mercat

Tots els Dimarts té lloc en San Fulgencio el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, des del que s'oferixen les coses més diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


Paratge Natural "L'Oasi"

Parc Infantil de L'Oasi

El Paratge Natural "L'Oasi" és una zona de recreació i escampament ubicada aproximadament a 3 km. Del nucli urbà de Sant Fulgenci, pròxim a les platges de la Marina i Guardamar, així com als jaciments arqueològics ibèrics que posseïx la població.

En L'Oasi està assegurada la diversió de tota la família, ja que el paratge està dotat de distints ambients on es poden practicar nombroses activitats esportives i lúdiques (futbol, petanca, jardí infantil…).

Les instal·lacions amb què compta este paratge són: barbacoes i berenadors, lavabos públiques i piques, vestidors, parc infantil, camp de futbol i petanca i una espectacular terrassa amb vista panoràmiques des d'on podrà contemplar unes extraordinàries vistes cap al Baix Segura del Segura i dels paratges d'El Fondo d'Elx i Fondo d'Amorós.

Esta zona recreativa es troba oberta tots els caps de setmana durant el període hivernal i tots els dies a l'estiu, no obstant això, si vosté desitja disfrutar d'esta zona d'escampament pot sol·licitar l'obertura de la mateixa per a un dia concret en l'Ajuntament de Sant Fulgenci o bé en l'Oficina de Turisme.

Serra del Molar

Serra del Molar

En les proximitats de la localitat està ubicada la Serra del Molar, part d'esta serra està declarada per Consellerí de Medi Ambient "Muntanya de Utilitat Publica", les espècies que es troben en estes zones són principalment de pi mediterrani, així com a matoll de muntanya davall, romer, timó, etc. Respecte a la fauna podem trobar espècies de teuladins, abubullas, corriols, llebres, etc.


Icona RutesRutes

Ruta Verda Comarcal Vega Baixa

Ruta Cicloturística Riu Segura - Sant Isidre

Mapa de la Ruta Verda Comarcal Vega Baixa

El recorregut d'este tram comprén des del riu Segura, en el seu marge esquerre i a l'altura de la pedania Les Heretats, fins a Sant Isidre. A causa de l'estat dels camins, en la major part asfaltats encara que amb poca afluència de vehicles, proposem la utilització d'esta senda com a ruta cicloturística, ampliant així el tipus d'activitats que comprén la Ruta Verda.

Municipis:

 • Algorfa
 • Formentera del Segura
 • Daya Nueva
 • Daya Vieja
 • San Fulgencio
 • Dolores
 • Catral
 • San Isidro

Aspectes culturals:

 • Estructures etnològiques: parades i contraparades de les assarbs, les cases d'horta amb els forns en les portes i moltes ferramentes de treball abandonades en les proximitats de les mateixes.
 • Barques del cànem en perfecte estat de conservació. Recordem que la cultura del cànem ha format part de les gents de la Vega per a la fabricació de corda i espardenyes.

Flora:

 • Riu Segura: a la primavera o a principis de l'estiu començarà a apreciar-se el color groc de la Retrama que voreja el llit del riu.
 • Horta de la Vega: cultius de cítrics junt amb àlbers i oms de prou edat. Conjunts de palmeres que s'alineen en els marges divisoris dels horts trobant en ells els nivells òptims d'humitat i climatologia.
 • Séquies i canals: s'aprecia la canya (Arundo dónax) amant de l'aigua pel que es desenrotlla amb facilitat en els llits de les séquies. Les omedes entapissen per complet els marges de les séquies i assarbs.
 • Des de l'Hondico Amorós fins a Catral la vegetació queda pràcticament reduïda a canya i canyís, vegetació halòfila que indica la salinitat dels sòls.

Fauna:

 • La xarxa de regadiu, procedent de regs de llevant, presenta espècies dulceacuícolas com són les caragols de mar d'aigua dolça. En els canals també es refugien exemplars de colobres d'aigua. Hi ha mujílidos en el Fondo Amorós, així com amfibis en els replecs d'aigües mortes de la xarxa.
 • Fondo Amorós: de gran interés ornitològic atés que se situa enmig dels grans aiguamolls del sud-est. D'entre les moltes espècies associades a zona humides trobem algunes com: Cabussonets, Agrons blaves, agró comuna, Flamenc, Gavines, Agró roig, Esparver cendrós, Àguila àguila marcenca, Corriol, Territ i altres com la Garseta, Ànec cullera, Soliguer vulgar, Falcó peregrino etc.
 • En els cultius de treball, i sobre el bestiar podrem observar les nombroses agrons bueyeras. El seu nom deriva del fet que caminen darrere del bestiar menjant els insectes que este alça al caminar. També les veiem darrere del bestiar o els tractors de sega, buscant els bestiolets que queden al descobert pel treball.

Paisatge:

 • Al llarg del recorregut observem l'amplitud de la plana al·luvial on s'assenta la Vega baixa del riu Segura.
 • L'horta entapissa el pla comprés entre les serres, i sobretot crida l'atenció el complicat enreixat de regadiu amb la làmina d'aigua en el fons.
 • Junt amb una de les assarbs podem disfrutar d'una de les millors vistes d'este desconegut i magnífic aiguamoll que és el Fondo Amorós.
 • Les zones de cultius herbacis quasi al final de recorregut, permet que disfrutem de les dos immenses serres: la serra de Callosa en ple cor de la Vega, i l'alineació de serres d'Albatera els barrancs de la qual drenen cap a nosaltres.
Més Rutes