Icona Informació GeneralSan Fulgencio

Panoràmica de L'Hondico

Enclavat en plena Vega Baixa del riu Segura, Sant Fulgenci té un relleu totalment pla, flanquejat al nord per la serra del Molar i molt prop de la costa, de la que dista escassos quilòmetres. De clima mediterrani de suaus hiverns i calorosos estius, sent la temperatura mitjana d'uns 19º C.

La història de Sant Fulgenci comença en el S. XVIII, quan D. Luis de Belluga i Moncada, bisbe de Cartagena-Múrcia, posa en marxa el seu projecte de dessecar una sèrie de terres pantanoses i insalubres pròximes a la desembocadura del riu Segura, transformant-les en sòl fèrtil i apte per a l'aprofitament agrícola. Este projecte es va conéixer com a Fundacions Pías.

A este Cardenal també li devem el nostre nom, així com que des de la nostra fundació disposàrem de la categoria de Vila Reial, concedida pel rei Felip V.

El primer contingent de població que arriba fins el nostre poble, procedix de la mateixa conca del riu Segura (Múrcia i la seua horta). Gents jóvens que van vindre fins estes terres i que amb el seu esforç van aconseguir alçar el lloc que hui és el nostre poble.

Agró

Com a fill il·lustre de Sant Fulgenci hem de nomenar D. José María Manresa, advocat i estudiós del Dret.

Va ser ministre de Gràcia i Justícia per un dia l'any 1849. També va exercir com a magistrat i president de Sala del Tribunal Suprem, diputat al Congrés en les legislatures de 1863, 64 i 67 i senador en 1891 i 1896. va morir a Madrid el 19 de novembre de 1905. De la seua labor com a jurisconsult cal destacar les seues obres "Comentaris a la Llei d'Enjudiciament Civil" i "Comentari al Codi Civil Espanyol".