Icona Què FerQuè Fer

Centre Social-Cultural

Centre Social-Cultural

El Centre Social-Cultural, va ser inaugurat el passat 22 de març de 1997, edifici que conté a més del Consultori Mèdic, el Saló per a la Tercera Edat, Joventuts, la Biblioteca i ampli Saló d'Actes.

Esports

Pistes Poliesportives

Pista de Frontó

El municipi disposa d'àmplies instal·lacions per a la pràctica de frontó, tenis, petanca, futbet, bàsquet i pista de patinatge. Disposa també d'un carril habilitat tant per a bicicletes com per a vianants.

Camp de Futbol

En el camp municipal juguen els seus partits de competició els diversos equips del municipi.

Piscina

Es troba situada en la Ctra. de Catral, s/n, i s'abastix d'un dels tres brolladors naturals que té el poble. Està oberta en els mesos de juny, juliol i agost.

Mercat

Mercat

Tots els dimecres té lloc en San Isidro el Mercat, punt de trobada de comerciants i compradors de tota la comarca.

Fa la impressió de ser un soc àrab, des del que s'oferixen les coses més diverses: flors, plantes, pardals, estores, objectes d'artesania, articles d'importació, confecció, calçat, etc.


Parc Municipal

Parc Municipal

Destaca l'extens parc Municipal on es mesclen les palmeres datileres (que s'adapten molt bé a les característiques del sòl) amb altres tipus d'arbres i plantes autòctona com l'olivera, romer i timó. Compta amb un gran escenari i bancs de pedra natural. A més des de fa uns anys disposa d'una àmplia zona recreativa equipada amb barbacoes, taules de pedra, bancs i lavabos on disfrutar d'una jornada a l'aire lliure.


Icona RutesRutes

La Senda del Poeta

La Senda del Poeta

Sant Isidre ens oferix la possibilitat de practicar senderisme en el seu terme municipal, al trobar-se inclòs dins de la Senda del poeta Miguel Hernández, que recorre els llocs més relacionats amb la vida i obra del poeta alacantí, en un itinerari "envernissat de gesmils i tarongines" segons cantava el mateix poeta. El 16 d'abril de 2.005 s'inaugura un monòlit en homenatge al poeta oriolà.

Al seu pas per Sant Isidre els senderistes són rebuts i disfruten d'un esmorzar i d'un recital de poemes de Miguel Hernández.

La Senda del Poeta

Ruta Cultural i Gastronòmica

Sant Isidre compta amb nombrosos monuments per a visitar, així com bars i restaurants per a disfrutar de la gastronomia tradicional del poble. Per este motiu hem realitzat esta ruta que ens portarà pels punts més destacats del nucli urbà i degustarem els plats més típics.

El recorregut comença en el monument a les mates del camp de concentració, situat prop de l'estació de tren. Este monument està compost per dos bigues de ferro amb cadenes enrotllades col·locades per la CNT i AIT l'any 1.995, junt amb el text següent: "EN RECORD DE TOTS ELS SERS HUMANS QUE VAN PATIR I VAN MORIR PER UN MÓN MES JUSTO I MES LLIURE. CAMP D'ALBATERA. MAIG 1.939-1.995".

Es tracta de l'únic Camp de Concentració de tota la província de què hi ha documentació.

Després d'açò ens dirigim cap a l'Església dedica dóna a Sant Isidre Llaurador, situada en el centre del nucli antic del poble i a tan sols 5 minuts del monument anterior. L'Església pertany a l'estil modernista i data de 1956, en el seu exterior compta amb un retaule que representa escenes religioses i està Realitzat per mitjà de la tècnica del mosaic. Esta església és única en el seu estil.

En la part posterior de l'església ens trobem el monument a la creu, situat en una xicoteta plaça. Esta s'alça sobre un pedestal, i escenifica la Crucifixió. Està elaborat en pedra tallada i també és considerada única en el seu estil.

Després d'esta visita ens dirigirem a la Plaça del Sant, que es troba en el vora de la via principal que creua tot el municipi. Esta plaça consta de zona enjardinada amb bancs i està coronada amb un monument realitzat en mosaic de la imatge de Sant Isidre Llaurador.

Al finalitzar la visita de la Plaça del Sant, ens dirigirem a qualsevol bar del poble hi ha degustar els plats típics com són: la paella amb conill, l'olla amb pilotes i les brotxes de carn i de marisc, i de postres algun fruit típic com la magrana o el dàtil.

En acabant de dinar ens passejarem per la zona verda de l'escut i podrem descansar en un dels seus bancs entre naturalesa. En esta zona podem veure l'escut de Sant Isidre fet en pedra, este escut arreplega el valor identitari fonamental de les condicions ambientals del poble com són la palmera i la magrana.

Per a finalitzar el recorregut cultural per Sant Isidre ens dirigirem al monòlit de “la senda del poeta” el qual està situat en el poliesportiu, i des de la seua construcció és un punt en la senda del mateix nom.

Este va ser inaugurat el 16 d'abril del 2005 i està erigit en honor al poeta oriolà Miguel Hernández. En el es pot llegir el poema “Per a la llibertat”.

Ruta Ecològica

Per a començar la nostra ruta ecològica ho farem des del pujol. D'Esta muntanya ha de destacar-se que és d'utilitat pública i compta amb una declaració de Microrreserva de Flora. Paisatgísticament és un punt clau, ja que podem utilitzar-ho com a mirador de l'horta i per a la comprensió de l'entorn.

Prop d'este trobem la zona coneguda com “els llacs”, allí trobem uns brolladors, dels quals unisc abastix a la piscina municipal, els altres dos s'utilitzaven per al reg agrícola per mitjà de séquies i canals.

Després d'açò ens dirigirem cap al parc Municipal, on es mesclen les palmeres datileres (que s'adapten molt bé a les característiques del sòl) amb altres tipus d'arbres i plantes autòctona com l'olivera, romer i timó. Este parc compta amb un escenari amb bancs de pedra natural, a més està situat dins del palmerar.

A l'hora de menjar anirem a la zona recreativa dels paelleros, que està situada en parc, i ens disposarem a menjar allí, ja que esta zona està dotada de barbacoes, taules, bancs i lavabos.


Més Rutes