Icona Informació GeneralSan Isidro

Vista aèria de San Isidro

Sant Isidre és un municipi situat al sud de la província d'Alacant, en la comarca del Baix Segura. La dita zona es denomina genèricament de Saladars, per la naturalesa del terreny i el caràcter dels seus sòls.

L'any 1953 es comença a construir el poble, i és a partir de 1956 quan comença a ser ocupat per persones arribades de diversos punts de la geografia espanyola, així com també pels habitants dels pobles que van ser expropiats amb motiu de la construcció del pantà del Cenajo en la província d'Albacete.

El dia 23 d'agost de 1957, es firma el Decret del Ministeri de Governació pel qual es constituïx l'entitat Local Menor de Sant Isidre d'Albatera; sent ministre de Governació, D. Camilo Alonso Vega. L'acta de Constitució de l'entitat Local Menor es va firmar amb data 15 de novembre de 1957. En la mateixa, es reflectix l'àrea d'influència que incloïa una superfície de 1.140 Has.

L'any 1986, es comença formalment l'Expedient de Segregació de Sant Isidre, que respon a les demandes de tots els sectors del municipi, canalitzant-se a través de la Coordinadora proSegregació de part del Terme Municipal d'Albatera, per a constituir el nou municipi de Sant Isidre.

El municipi se segrega de la localitat d'Albatera l'any 1993 i es constituïx la Comissió Gestora Municipal, que serà l'encarregada de governar este Nou Municipi fins a les proximas Elecciones Municipales. San Isidro es el municipio más joven de la provincia de Alacant.