Icona Informació GeneralTorrevieja

Vista aèria de Torrevieja

La sal i la mar o el mar i la sal són els elements indissolubles que han marcat la història i determinen la realitat actual de Torrevieja. A principis del segle passat en l'actual emplaçament només hi havia una torre-sentinella, la torre vella, i unes poques cases. En 1802 es va traslladar a l'actual emplaçament l'administració de les salines de la Mata el que va comportar la ràpida urbanització de la primera Torrevieja.

La proximitat de les salines i la seua condició de port d'exportació tant de la sal com dels productes hortofructícoles del Baix Segura del riu Segura van desenrotllar el port i la ciutat que es va independitzar d'Orihuela en 1820 Hui en dia produïx al voltant d'un milió de tones de sal que s'exporten majoritàriament convertint-se en la principal productora europea de sal. El Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia, declarat d'Interés Turístic Internacional, se celebra en homenatge als torrevejenenses que van comerciar amb Cuba, antiga colònia espanyola i pàtria de les havaneres que els mariners cantaven al seu retorn d'allí. Les llacunes estan declarades Paratge Natural i tenen gran interés, com el conjunt de l'ecosistema d'aiguamolls del sud de la província d'Alacant, ecològic com a hàbitat d'aus migratòries o nidificantes.

La Torrevieja contemporània té elements significatius com el Casino Modernista o l'Església de la Immaculada Concepció que estan en un dels nuclis comercials i humans de la ciutat. En esta zona també tenim el Monument al Coralista o el Museu del Mar i de la sal on s'expliquen la història de la marina i de la indústria d'extracció de la sal que són la història de Torrevieja. Es pot anar caminant fins al moll pesquer i fer passejos amb barca pel litoral torrevejense.