La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
16 de novembre de 2019    Bienvenidos | Benvinguts

Ocupació i Autoocupació > Guies d'Ocupació > Entrevista de Selecció

Ocupació i Autoocupació

Guies d'Ocupació

ETREVISTA DE SELECCIÓ

L'entrevista de selecció constituïx una fase determinant en la busca d'ocupació i la principal prova del procés de selecció de personal. La finalitat de qualsevol entrevista de selecció és determinar l'adequació del candidat a una vacant dins d'una empresa determinada.


Tipus d'Entrevista:

Objectius de l'entrevistador:

Objectius de l'entrevistat::

Preparació per a l'Entrevista:

Fases i consells pràctics:

evitar

Les 10 preguntes freqüents en una entrevista de selecció

 1. Parle'm d' Vosté

  Se necessita saber més sobre la preguntes d'abans de començar a contestar-la. “Quina partix de la meua vida personal o de la meua persona li interessa conéixer?”. Amb açò s'aconseguix que l'entrevistador ajude a plantejar l'enfocament adequat i evitem parlar d'aspectes irrellevants.

 2. ¿Quin és el motive del seu èxit en esta professió?

  Respondre a les preguntes de forma breu i generalitzada, basant-nos en la nostra experiència professional i incorporant els valors clau del perfil personal i professional.

 3. ¿Quina experiència posseïx vosté en relació al lloc?

  L'entrevistador no sol buscar un competent venedor o administratiu, sinó una persona que siga capaç de treballar ràpidament i de forma eficaç en els projectes actuals. Podria ser interessant preguntar a l'entrevistador els aspectes de màxima urgència i interés per a l'empresa.

 4. ¿Què plans té per al seu futur professional?

  La resposta més segura és la que identifica el candidat amb la professió que intenta iniciar; “En uns anys confie a convertir-me en un professional expert, amb plens coneixements sobre l'empresa i les oportunitats que es presenten abans mi”.

 5. ¿Com va aconseguir el seu última ocupació?

  L'entrevistador desitja comprovar la iniciativa de l'entrevistat; si es pot, cal demostrar-se'l, presentant-nos amb decisió.

 6. ¿Per què ha canviat / o no de treball tan sovint?

  Si la resposta és que sí que ha canviat molt, es pot deure a múltiples factors, encara que es pot redundar que estos no s'han a causa del poc rendiment en el treball o que cada un dels canvis va suposar una millora en la seua carrera professional. Al contrari si la resposta és que no ha canviat explicar el motiu; satisfacció personal i professional, bon ambient de treball, bon salari, etc.

 7. ¿Per què va estar sense treball tant de temps?

  Convé complaure a l'entrevistador i traslladar l'interés per l'assumpte sobre la col·laboració que es pot prestar a l'empresa.

 8. ¿Quin és el seu punt dèbil

  Caldria aconseguir convertir una pregunta molt compromesa en una oportunitat per a promocionar-se a si mateix. Seria convenient tindre preparada la resposta a esta pregunta per a paréixer el més natural possible.

 9. ¿I els seus punts forts?

  S'han de preparar respostes que demostren la satisfacció d'un mateix; com: confiança en si mateix, capacitat per a tractar problemes difícils, facilitat per a emmotlar-se a noves responsabilitats quan és necessari, etc.

 10. ¿Quant desitja guanyar?

  Les nos empreses manegen unes taules salarials molt estrictes per a cada lloc, de manera que una resposta inapropiada esborrarà totes les possibilitats d'obtindre ocupació. Caldria definir-se dins dels paràmetres que poguera oferir l'empresa, així que no estaria de més afegir a esta pregunta una altra com, “quina seria la xifra que vostés assignen per a este lloc?”¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI