La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
16 de novembre de 2019    Bienvenidos | Benvinguts

Baix Segura > Geografia > Carreteres

Baix Segura

Geografia

Carreteres en la Baix Segura

Mapa de la Comarca del Baix SeguraLes principals vies de comunicació del Baix Segura són:

Quant a la xarxa viària existent en la comarca de la Baix Segura, podem dir que esta es troba prou bé comunicada per carretera, existint una completa xarxa en què podem trobar tres nivells: les autovies, les carreteres nacionals i després les carreteres comarcals.

Quant a les autovies, ens trobem a la A7, que forma part de la denominada ruta europea E-15, que integra la xarxa de carreteres europees de Classe a i de recorregut nord-sud. La E-15 unix Inverness, al nord del Regne Unit amb Algesires, mentres que la a-7 unix Algesires amb Barcelona, encara que en alguns dels seus trams esta infraestructura es troba encara en obres. L'autovia del Mediterrani, com també és coneguda, travessa la comarca de Nord a Sud, posant en comunicació nostra província amb la de la veïna Múrcia. En el seu recorregut, passa molt prop dels municipis de la Granja de Rocamora, Albatera i Sant Isidre, lloc este últim en què esta proximitat ha sigut aprofitada per algunes mercantils per a instal·lar-se en el seu polígon industrial creant el precedent del futur parc logístic que es vol crear junt amb la via fèrria Alacant - Múrcia.

Precisament, circulant per la mencionada autovia, a molt pocs quilòmetres dels mencionats municipis, i abans d'arribar a Crevillent, ens trobem amb l'altra autovia que travessa nostra comarca, l'AP-7. Esta autovia, de peatge en gran part del seu trajecte, es dirigix cap a Torrevieja, ocupant partix del terreny antany utilitzat pel ramal ferri que anava des d'Albatera fins a Torrevieja. Catral, Dolores, Almoradí, Daya Nova, Formentera del Segura i Benijófar, són algunes de les poblacions que deixarem prop durant este recorregut. D'altra banda, una vegada arribats a Benijófar, podem optar per continuar per la mateixa via i arribar al Pilar de l'Horadada, en el límit de la província, o bé desviar-nos per la CV 905 per a arribar a Torrevieja.

En l'altre “escaló”, el de les carreteres nacionals, tenim a la N-332 que travessa nostra comarca vorejant la costa amb el següent recorregut si iniciem el seu recorregut de sud a nord: Pilar de l'Horadada, platges d'Orihuela, Torrevieja, Guardamar, Santa Pola, i Alacant, continuant el seu recorregut per terres alacantines i valencianes pròximes a la costa. L'altra gran carretera que travessa nostra comarca és la N-340. Esta era antany la carretera més llarga d'Espanya, unint les deu províncies espanyoles que hi ha entre Cadis i Barcelona per tota la costa del Mediterrani. Junt amb l'abans mencionada N-332, són l'alternativa a la a-7 en les zones en què hi ha trams de peatge. Se la denomina a la N-340 com E-05 en el tram Cadis-Algesires.

Finalment, tenim el tercer escaló, el de les carreteres comarcals. Ací, tan sols destacarem tres, la CV925, que discorre entre Orihuela-Hurchillo-Torremendo i el Pilar de l'Horadada, connectant amb la N-332; la CV95 que discorre entre Orihuela, Bigastro, Sant Miquel de les Salines i Torrevieja i que és font de notícies últimament amb referència al seu desdoble i/o ampliació, i finalment la CV91, que transcorre entre Orihuela, La Campaneta, Sant Bartomeu, encreuament entrada Benejúzar i finalment a Guardamar.

Afortunadament, la xarxa viària de la comarca és prou complexa i permet una comunicació prou completa entre qualsevol punt de la comarca, si bé, on el creixement ha sigut més acusat per la lògica pressió urbanística, ha sigut en les localitats costaneres i en les localitats grans, que han crescut a l'empara de la prestació d'alguna missió. És el cas d'Elx, que ha adoptat una nova faceta com a ciutat seu universitària, i que a més està en el centre d'una sèrie de carreteres que la connecten amb altres pedanies, pobles i ciutats pròximes, les de la sèrie CV850.

 

Mapa de carreteres de la Comunitat Valenciana (Actualitzat a 14/09/2009)¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI