La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Programes i Actuacions

Accions OPEA 2009 - 2010

ORIENTACIÓ PER A L'OCUPACIÓ

Una de les prioritats de CONVEGA i el SERVEF és ajudar el ciutadà a aconseguir els seus objectius professionals oferint informació actualitzada, col·laborant en la planificació de la inserció professional, entrenant a la recerca d'ocupació i realitzant accions de motivació.

En resum, facilitant les ferramentes que fan possible la busca autònoma d'ocupació o la col·locació per compte propi i per a això, realitza les accions següents:

Entrevista en profunditat

L'entrevista en profunditat permet conéixer la situació real del demandant d'ocupació i té com a objectiu detectar aptituds, coneixements, experiències i actituds enfront de l'ocupació per a poder dissenyar un itinerari professional capaç de millorar la seua posició en el mercat de treball.

Tutoria individualitzada

És un procés d'orientació professional, en el que tècnic i demandant d'ocupació, acorden els passos que cal seguir per a un òptim itinerari d'inserció professional.

Té com a objectiu facilitar el desenrotllament dels recursos i competències que permeten al demandant d'ocupació identificar opcions, prendre decisions, avaluar els seus resultats, etc. De forma autònoma.

Els continguts de la tutoria varien en funció del perfil professional i les necessitats del demandant i les sessions s'espaien depenent de la participació de l'usuari en altres accions.

Accions grupals

Són una sèrie d'accions que per les seues característiques es desenrotllen en grup:

a. Desenrotllament d'aspectes personals per a l'ocupació. Esta acció va dirigida a desenrotllar i adquirir habilitats i recursos que permeten superar barreres personals i assumir responsabilitats en el projecte personal d'inserció laboral del demandant d'ocupació.

b. Grups de busca d'ocupació. És una acció encaminada a desenrotllar tècniques i habilitats que faciliten la busca activa d'ocupació. Té com a objectiu donar a conéixer els instruments i l'adquisició de les habilitats necessàries que possibiliten una busca d'ocupació de forma activa, organitzada i planificada.

c. Taller d'entrevista. Acció dirigida a incrementar els coneixements bàsics i els recursos personals per a afrontar l'entrevista de treball amb més possibilitats d'èxit.

Informació i motivació per a l'autoocupació

És una acció que es desenrotlla en grup i per la que els usuaris adquirixen informació suficient sobre l'autoocupació com a via d'accés al mercat laboral i sobre tots els aspectes que confluïxen en l'elaboració d'un pla de negoci.

Assessorament de projectes empresarials.

És una acció encaminada a proporcionar a emprenedors amb una idea de negoci concreta, assessorament per a l'elaboració del pla d'empresa i la seua posada en marxa.

Estes accions, que es desenrotllaran fins al 31 de març, es realitzen a través de la col·laboració de Convega i els Centres SERVEF d'Ocupació, i estan dirigides prioritàriament als demandants d'ocupació no ocupats.

Els interessats poden sol·licitar informació en les oficines centrals del Consorci, ubicades en la plaça Marqués de Rafal, a Orihuela, junt amb la Biblioteca Pública, o a través del telèfon 965 30 70 72.
¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI