La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Programes i Actuacions > Telecentro Vega Baja > Servicis

Programes i Actuacions

Telecentro Vega Baja

Servicis

Telecentro Vega BajaL'organisme promotor del centre de Teletreball Vega Baixa és CONVEGA.

El principal objectiu del Telecentro és introduir les noves tecnologies de la informació i la comunicació entre les PIMES de la comarca a fi d'incrementar la flexibilitat i la competitivitat de les mateixes i afavorir la generació d'ocupació en el Baix Segura.

Es desenrotlla el Taller d'Ocupació de Teletreball en les instal·lacions del Telecentro Vega Baixa. A més entre els servicis que oferix caben destacar els següents:

 

Difusió dels beneficis de les tecnologies de la informació

Esta activitat pretén fonamentalment acostar a la comarca del Baix Segura als beneficis de les noves tecnologies i a la informació transmesa a través de xarxes informàtiques.

Per a això s'editaran butlletins divulgatius i es realitzaran congressos i seminaris.

 

Formació

Dirigida a preparar a les PIMES per a l'ús de la telemàtica en les seues activitats quotidianes i a preparar els habitants de la comarca davant de la Societat de la Informació.

Bossa de Teletreball per al contacte entre empreses i professionals interessats en esta forma de relació laboral.

 

Promoció del Teletreball

És un sistema d'ocupació que, d'una banda, afavorix retindre la població autòctona i, d'un altre, atrau a treballadors amb un alt nivell de formació de les ciutats pròximes.

El Telecentro promociona el Teletreball i posa a disposició dels teletraballadors mòduls on poden desenrotllar la seua activitat. A més oferix a les empreses de l'entorn la possibilitat de realitzar en les seues instal·lacions proves pilot de Teletreball.

 

Servicis avançats de telecomunicacions per a PYMES

Els dits servicis estan dirigits a facilitar l'accés de les PYMES a les oportunitats que oferixen els nous sistemes d'informació i comunicació, i que fins a la data, han sigut només possibles en la gran empresa.

Estos servicis permeten al dit col·lectiu anticipar-se als nous reptes que planteja la societat, i en definitiva, adaptar-se a les exigències que implica el nou entorn competitiu mundial.

El Telecentro dóna connexió a Internet, facilita comptes de correu electrònic i dissenya les pàgines web corporatives de les empreses que ho requerisquen. També promou l'assentament d'empreses telemàtiques en els seus locals, o en la comarca, afavorint així el desenrotllament tecnològic del Baix Segura i complementant l'oferta de servicis telemàtics a les PYMES.

 

Lloc de trobada i de reunions per a PYMES de la comarca

El Centre compta amb una sala de reunions i videoconferències com a sistema de comunicació entre les empreses. El Telecentro oferix un servidor de videoconferència, açò permet una velocitat de transmissió suficient per a garantir la comunicació.

 

Centre de suport a l'autoocupació i la formació de noves empreses, incloses les virtuals

Hi ha una necessitat immediata de formar treballadors per a afrontar una vida laboral caracteritzada per la presència de les Noves Tecnologies, el Teletreball és un clar posibilitador de la millora de l'empleabilitat, no sols perquè utilitza estes Tecnologies com a ferramentes de treball, sinó perquè tot pareix apuntar que esta serà la forma més lògica de treball en un futur no molt llunyà.

 

Projecte de demostració

El Telecentro en col·laboració amb les empreses, o amb els teletraballadors assentats en ell, així com altres empreses i entitats que treballen en este camp, posarà en marxa projectes de demostració de la validesa de distints sistemes i servicis telemàtics per a donar resposta a les necessitats dels usuaris.

 

Implementació d'esquemes de Teletreball en les empreses

Encara que un bon nombre de les empreses que estan sorgint actualment ja naixen basades únicament i exclusivament en el Teletreball(empreses virtuals, empreses en xarxa), la norma general és que el Teletreball s'introduïsca en empreses que ja compten amb una força laboral "tradicional". En estos casos, un programa de Teletreball ha de començar amb una xicoteta prova pilot.

L'elaboració d'un programa pilot de Teletreball no és quelcom trivial, hi ha molts aspectes a tindre en compte i una sèrie de passos que s'ha de seguir. A continuació es presenta una guia en la qual s'especifiquen els passos o etapes que de forma genèrica s'han de seguir:

 1. Preparar una proposta concreta de planificació i implementació de l'esquema de Teletreball.
 2. Obtindre el suport i compromís per part de la gerència.
 3. Establir un Comité que supervise la posada en pràctica del Pla de Teletreball.
 4. Establir els criteris d'èxit i avaluació del programa.
 5. Identificació de perfils i tasques més aptes.
 6. Definir els paràmetres fonamentals del programa de prova.
 7. Adaptar la política de treball, així com la metodologia de direcció de l'organització.
 8. Redactar un model de contracte per als teletraballadors.
 9. Efectuar sessions de presentació del Teletreball.
 10. Seleccionar i formar els teletraballadors i als supervisors.
 11. Posada en pràctica de l'experiència.
 12. Monitoreo i avaluació.
 13. Anàlisi dels resultats de l'avaluació.
 14. Ajuste i extensió del programa a altres grups de teletraballadors.

 

 

 ¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI