La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Programes i Actuacions > Telecentro Vega Baja > Teletreball

Programes i Actuacions

Telecentro Vega Baja

Teletreball

Telecentro Vega BajaCom a Teletreball, Teleworking, Telework o Telecommuting es coneix el fet que moltes ocupacions actuals puguen exercir-se des de casa sense necessitat acudir al lloc de treball. Esta modalitat d'ocupació promet ser una de les revolucions mes importants del sector.

Els teletraballadors són persones que duen a terme el treball fora de la seua empresa. Posteriorment utilitzen tecnologies de la comunicació per a relacionar-se amb l'empresa i remetre les tasques relacionades. Per això, implica un cert coneixement del medi informàticment i especialment de tot allò que s'ha relacionat amb la xarxa.

Aspectes positius del teletreball

Els teletraballadors exercixen el seu treball sense moure's de casa i solen ser ells mateixos els que coordinen i planifiquen les seues tasques, d'esta manera disposen d'una certa autonomia que els permet disposar del temps d'una manera mes lliure i personal.

Els compromisos establits únicament obliguen a respectar els terminis d'entrega.

Les empreses no ha de disposar d'infraestructures necessàries que permeten al treballador que realitze la seua labor físicament dins de les seues instal·lacions. Per esta raó es considera que el Teletreball es traduïx en una reducció dels costos per a l'empresari.

Aspectes negatius del teletreball

El teletraballador actua amb tota llibertat i és ell mateix el que ha de controlar i gestionar el seu temps. Perquè açò puga dur-se a terme amb èxit fan falta d'una sèrie de característiques personals com l'autodisciplina, l'orde, etc...

El teletraballador exercix el seu treball en solitari, i este fet pot representar un altre aspecte problemàtic del Teletreball per la sensació d'aïllament i soledat.

No totes les persones estan preparades tecnològicament per a exercir treballs a casa, però sobretot, no totes les persones poden teletrabajar amb èxit, perquè fa falta reunir una sèrie de característiques personals molt específiques.

 

Tipus de teletreball

Es poden establir dos grans grups de Teletreball en funció del tipus de contracte que s'establix entre el treballador i l'empresa.

Un d'ells és el constituït pels treballadors que formen part de la plantilla de l'empresa, i que no obstant això realitzen el seu treball des de casa. L'única diferència amb el sistema tradicional és que el treballador no es troba físicament dins de l'empresa.

Els teletreballs com freelance representen el segon dels tipus de Teletreball. Uns dels casos típics es pot trobar en els traductors de jocs d'ordinador.

Problemes del teletreball

El teletreball representa una novetat dins de l'àmbit laboral. En este sentit hi ha molts problemes precisament com a conseqüència que no existix massa experiència prèvia respecte d'això.

Per un costat el marc legal del Teletreball no esta massa clar i en molts casos les empreses utilitzen este buit per a promoure el marc laboral que els convé. Açò redunda en la indefensió dels teletraballadors i a la llarga va en perjuí del propi Teletreball com a alternativa al model tradicional.

Internet continua sent un mitjà poc fiable en general. En realitat resulta relativament fàcil fer coses com ara la intercepción de missatges de correu electrònic. Ja que la xarxa representa el vehicle a través del qual es comuniquen el teletraballador i la seua empresa, la fragilitat de la xarxa constituïx un obstacle important en la implantació del Teletreball.¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI