La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Baix Segura > Festes > Albatera

Baix Segura

Festes

Albatera

Moros i CristiansAlbatera disfruta de festes durant totes les estacions de l'any. A l'hivern celebren les festes de Sant Antón, el 17 de gener i la Setmana Santa, al març o abril, nombrosos passos religiosos ixen en processó amb la participació de la Unió Musical "L'Aurora".

En el segon dilluns després de la Setmana Santa, se celebra la Festa Local de Sant Vicent Ferrer.

Durant la primavera, en la segona setmana de maig, el dia 12, celebren la festa de Sant Pancraç, el dia 13 de maig la Festivitat de la Mare de Déu de Fàtima i a continuació, el dia 17, es duen a terme les festes de Sant Pascual, en el carrer amb el mateix nom tenint la seua culminació l'últim cap de setmana amb les festes del barri de Sant Jaume.

A l'estiu i coincidint amb les desfilades de Moros i Cristians, celebren les festes patronals en honor a Santiago apòstol, del 19 al 29.

A la tardor, a finals de setembre, el sant és el dia 29, festes en honor a Sant Miquel Arcàngel, en la barriada del mateix nom. Processó, desfilades, música, focs artificials, adorn de carrers.

A principis d'octubre, Festivitat de la patrona Mare de Déu del Rosario o de l'Aurora. Processó religiosa, desfilades, bandes de música, coronació de reina de les festes, jornades dedicades a les magranes que ja estan en la seua plena collita. "Cant d'Auroros" organitzats per gents creients que s'alcen a l'alba, a l'aurora, per a resar el rosari "rosari de l'aurora", per mitjà de cants antics i tradicionals.

Així mateix, des de fa anys es ve celebrant la Romeria que porta a la patrona, La Mare de Déu del Rosario, a l'ermita que a este efecte se li construïsc en el parc de Muntanya, "Mare de Déu del Rosario", junt amb la Urbanització de Serralba, situada en la serra d'Albatera.

Esta Romeria va començar pels anys 90, la que se celebra en el present any és la número XVII, i des de llavors ha pres cada vegada més importància i rellevància social.

Actualment s'ha convertit en un dels esdeveniments cultural-religiós més importants que se celebren en la localitat. Es realitza el diumenge i dilluns següent al de Resurrecció, este dilluns es declara com a festiu local, i coincidint amb el final de la Setmana Santa d'alguna manera servix de colofó a la celebració d'esta.

Mare de Déu del Rosario

El desenrotllament d'esta Romeria és el següent:

En resum unes jornades de convivència, fraternitat i demostració de la fe i devoció que el poble professa a la Mare de Déu del Rosario, la patrona.¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI