La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Baix Segura > Festes > Dolores

Baix Segura

Festes

Dolores

Durant la Setmana Santa té especial rellevància el Divendres de Dolores, l'anterior al Divendres Sant, que entronca amb les festes patronals, celebrant-se la Processó de l'últim dolor de la Mare de Déu. El següent diumenge comença la Setmana Santa amb la Processó dels Ramos.

El dia 17 de maig se celebra la processó de Sant Pascual Ballador.

Fira del Bestiar

El primer cap de setmana d'agost i el dilluns següent, se celebra la festa i laFira del Bestiar, que està catalogada com la més important d'Espanya.

Per a este esdeveniment es condiciona un descampat junt amb el pavelló municipal. Cal destacar el concurs morfològic, exhibició de domadura clàssica i alta escola, l'arrossegament cavallí, exhibició d'enganxalls, carreres de burros i ponis amb carruatges.

El dia 15 de setembre celebren les festes patronals, que daten de 1735, en honor a la Mare de Déu de Dolores, amb dos actes sobreïxents: la desfilada de carrosses, amb gran profusió de colorit i so i el Bàndol de l'Horta, en el que un hortolà vestit a la manera antiga fa una crònica dels esdeveniments ocorreguts durant l'any.¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI