La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Baix Segura > Festes > Formentera

Baix Segura

Festes

Formentera del Segura

Les festes comencen l'últim cap de setmana de maig amb la celebració en honor a la Inmaculada. Destaquen a més de la missa Solemne i la processó, l'Alba i la carrera popular.

Dins del calendari festiu i com a conseqüència de l'esperit de fraternitat que domina en el poble, es realitza el primer cap de setmana de maig el "Dia de la Bicicleta", carrera popular en homenatge a l'esperit esportiu i de germandat entre els seus habitants.

Immersos al maig, el mes de les flors, podem disfrutar l'últim dels seus caps de setmana de les festes en honor a la patrona, la "Mare de Déu de la Puríssima Concepció", entre les activitats de la qual s'organitza un Cross Popular i una Processó de fervor popular en honor a ella.

Comparsa festera

A l'agost se celebra Sant Miquel i Sant Roc, patrons del municipi, i encara que el primer siga el 29 de setembre i el segon el 16 d'agost, les festes patronals se celebren durant l'última setmana d'agost. Com a costum els assistents es porten el sopar de casa a les revetles i la Comissió de Festes regala les postres. La força de les festes radica en la gran participació popular, gràcies a l'elaboració i desfilada de carrosses de gran colorit i a les alegres revetles populars. Per a acabar se celebra el diumenge la solemne processó en honor als patrons i el dilluns el dia de la sardina i del vi.¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI