La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Baix Segura > Festes > Orihuela

Baix Segura

Festes

Orihuela

Orihuela és un dels municipis més extensos d'Espanya. Per això, les seues festes patronals són nombroses i singulars. Les festes se celebren sempre al juliol, encara que no coincidisquen en els dies.

El 17 de gener se celebra una Romeria religiosa en honor a Sant Antón. Romeria i benedicció d'animals, concurs tradicional de xarlatans.

Setmana Santa Orihuela

La Setmana Santa, declarada d'interés Turístic Nacional és una festa de fort esperit religiós. Durant totes les primaveres ixen al carrer processionalment les confraries oriolanes, relatant esculturalment la Passió i la Mort del nostre Senyor Jesucrist.

Talles d'imatgers inimitables com Salzillo, Valera, Sánchez Lozano o Nicolás de Bussi "La Diablessa" convertixen la ciutat en un museu d'extraordinari valor artístic que durant esta setmana pren els carrers oriolanes.

Entorn del 17 de juliol se celebra a Orihuela l'Aniversari de la Reconquista de la Ciutat, festa de Moros i Cristians. Un dels actes emblemàtics és l'exposició pública de la Senyera de tots els oriolans, anomenada L'Oriol. Esta singular bandera es passeja pels carrers oriolanes durant el Dia del Pardal. Des de fa més de mig segle s'incorporen a la festa de la Reconquista les distintes comparses que integren l'Associació de Moros i Cristians, realitzant cercaviles, desfilades, revetles i incruentes batalles.

Moros i cristiàEl 15 d'agost se celebra la Fira Del Bestiar, concedida per un Decret Reial d'Alfons X el Savi. Durant quatre dies la ciutat munta les seues carpes i centenars de caps de bestiar, sobretot cavallí, es donen cita a Orihuela. Es realitzen concursos de bestiar amb pures races, ponis, cavalls encreuats, muls i altres. De la mateixa manera es duen a terme espectacles flamencs i de varietats en les càlides nits de l'agost mediterrani.

Les Festes Patronals de la Mare de Déu de Monserrate se celebren el 8 de setembre. Este esdeveniment religiós es Du a terme per a commemorar l'aparició de la imatge de la Mare de Déu en la serra d'Orihuela, baix una campana que la protegia, lloc on actualment té la Mare de Déu el seu santuari. Esta és una festa on el fervor religiós és significatiu, per la qual cosa la programació d'actes se sustenta en la Romeria i Processó de la patrona. A més, es programen espectacles culturals en el carrer: Trobada Internacional de Folklore "Mare de Déu de Monserrate", Serenata a la Mare de Déu, coeteries i gran castell de focs artificials.¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI