La Vega Online - El portal de la Vega Baja

La Vega Online convega Diputación de Alicante
23 de març de 2023    Bienvenidos | Benvinguts

Baix Segura > Festes > Redován

Baix Segura

Festes

Redován

Redován comença a viure les seues festes amb la Setmana Santa, en la que té gran ressonància els actes que comencen el Diumenge de Rams a la vesprada, on es pot veure la representació pels carrers de la "Passió i Mort de Jesucrist". Es produïxen escenes de realisme i dramatisme en la persona que representa a Jesucrist, que havent realitzat una promesa o tenint gran fe, provoca l'emoció dels assistents.

Els barris de La Salut i del Racó de Secà celebren el dia 3 de maig la Cruz.

Romeria verge de la salut

Al començament de l'estiu Redován celebra la Processó del Sagrat Cor de Jesús i al seu terme, en el mes de setembre, celebra les seues festes patronals, la preparació de les quals comença el dia 30 d'agost amb la novena a la Mare de Déu, repartint-se les festivitats en dies assenyalats: del 6 al 8 amb les cercaviles i comparses de Moros i Cristians i el mateix dia 8 la Romeria des del poble a l'ermita en honor a la Mare de Déu de la Salut.

Tenint en els dies intermedis diverses activitats fins a arribar al dia 29 que culminen amb els festejos a Sant Miquel Arcàngel, amb la seua missa cantada i processó.

La Confraria de la Gramaera s'encarrega de commemorar les antigues tradicions relacionades amb el treball del cànem amb exhibicions de gram i filat.¡CSS Vàlid! ¡HTML Vàlid! Icona de conformitat amb el Nivell Doble-A, De les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI